Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΝΗ Η ΜΠΑΛΑ. ΟΣΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΗΣ!

Επαναπαύτηκε στα τετριμμένα. 
Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου είναι γνωστός τοις πάσι. Ακόμη και η γιαγιά μου, η οποία ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, τον ξέρει και αυτό γιατί είχε πει κάποιος, πριν ακόμη γεννηθώ, μια χαζομάρα και έχει γίνει καραμέλα μέντας, την οποία πιπιλούν, ειδικοί και ανειδίκευτοι.
Είπε λοιπόν ο… τάδε τραχανοφιλόσοφος: «Όταν δεν σκοράρεις η μπάλα τιμωρεί». Για… στάκα ρε μάγκα (να μιλήσουμε και τη γλώσσα του!) Η μπάλα σου φταίει αν οι παίκτες της ομάδας σου είναι ανίκανοι να την στείλουν στο πλεκτό; Η μπάλα σου φταίει αν κάνεις οκτώ τελικές στο πλαίσιο, οι μισές τετ – α – τετ, στο α’ ημίχρονο και οι ποδοσφαιριστές σου σημαδεύουν, χωρίς πίεση, τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που ήταν μάλιστα παίκτης; Η μπάλα σου φταίει αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι χειροβομβίδα και φωνάζουν τον Κικίλια να την πάει στα κανάλια; Η μπάλα σου φταίει αν κάποιοι την κλωτσάνε με τον μίτο και ευτυχώς που έχει θερμοκολλητικές και δεν σκάει; Η μπάλα σου φταίει αν την ποδοσφαιρική ταυτότητα την έχεις μόνο για να την δείχνεις στο έλεγχο της αστυνομίας; Η μπάλα σου φταίει αν εσύ ως προπονητής τα βλέπεις όλα αυτά και αντί να αυξήσεις την πίεση, μήπως και κάποιος είναι προικισμένος και σπάσει την… καπότα, αλλάζεις τους έξι στους δέκα, χάνεις ταχύτητα στην αντεπίθεση, σωστές τοποθετήσεις σε επίθεση και άμυνα, το πάσινγκ γκέιμ που είχες και μοιραία γυρνάει η ομάδα πίσω;
Για τους φίλους του site και μόνο, να πω την είδηση ύστερα από 224 λέξεις, κάτι φυσικά που δεν έχω κάνει ποτέ στην δημοσιογραφική μου διαδρομή. Ο Alpha ηττήθηκε 1-0 από τη Nova με γκολ που δέχτηκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ο σκόρερ των αντιπάλων, αν και πιο κοντός, κατάφερε να πάρει κεφαλιά ανάμεσα από τρεις δικούς μας, την χρονική στιγμή που βλέπεις την μπάλα στην περιοχή σου και την τρως! Ο Σαββόπουλος, μάλιστα ήταν «κρεμασμένος» επάνω του, αλλά την κρίσιμη στιγμή του άλματος, έσπασε το… σχοινί και έπεσε!  
Είπα μετά το τέλος του αγώνα στην καφετέρια της ψυχοθεραπείας που πάμε (σήμερα είχαμε απαρτία), ότι εάν έπρεπε να πάρω αυτό το παιχνίδι, γιατί θα με έστελνε τελικό λ.χ., θα έκανα μόνο τρεις αλλαγές. Στο 65’ θα έβαζα τον Σαββόπουλο στη θέση του Χαρίση και όχι γιατί ο Δημήτρης δεν πήγε καλά, απλώς για να δώσω φρεσκάδα στην άμυνα σε ενδεχόμενη πίεση, στο 70’ τον Χρηστάκο και στο 75’ τον Φυσάκη, για ανάσες. Όλα αυτά γιατί πιστεύω ακόμη και τώρα ότι μέχρι το 65’ θα κερδίζαμε 1-0 ή 2-1!
Με δεδομένο, όμως, το γεγονός ότι μέχρι το 60’ είχα βάλει πέντε άτομα και τον έκτο στο 70’, το λάθος που πιστώνω στο εαυτό μου είναι ότι βλέποντας τον Αναπλιώτη να μην τοποθετείται όπως πρέπει στην επίθεση (βγήκε έξι φορές οφσάιντ, την μία από ελεύθερο!) και τον Μοιρούλη κουρασμένο, να βάλω τον επίσης εκτός παιχνιδιού στα άκρα Χρηστάκο, σεντερ φόρ, τον Αναπλιώτη πίσω από τον επιθετικό για τρεξίματα – κοψίματα (και να μην σταματάμε την επίθεσή μας με οφσάντ), να ανεβάσω τον Τσιριγώτη  αριστερό χαφ, τον Φυσάκη αριστερό μπακ και τον Μοιρούλη δίπλα στο Ρουμελιώτη. Τελικά δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά που σκέφτηκα, γιατί έβλεπα και τις δύο ομάδες κουρασμένες, τις φάσεις λίγες και εφησύχασα στην ισοπαλία!
Δυστυχώς, σήμερα ο πάγκος δεν έδωσε τις λύσεις, κάτι που έγινε με επιτυχία στο περασμένο παιχνίδι. Βέβαια, όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, κάποιες λάθος επιλογές παικτών στον αγωνιστικό χώρο, προπονητή στον πάγκο, στοιχίζουν. Το ζητούμενο είναι να μπορούμε να τις ξεπεράσουμε και να συνεχίσουμε, όλοι μαζί. Κάντε την αυτοκριτική σας, με δεδομένο πως έχουμε δύο ήττες, σε αντίστοιχα παιχνίδια, που ειδικά στο α’ μέρος παίξαμε μπάλα επιπέδου ερασιτεχνικής κατηγορίας, αλλά δεν μπορέσαμε να «καθαρίσουμε» τον αγώνα.
Εν κατακλείδι δεν φταίει η μπάλα κύριοι. Κι ας είναι γένος θηλυκού…

Την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουμε τον Πήγασο, μια σταθερή ομάδα, με καλούς και έμπειρους, στο πρωτάθλημα Τύπου, παίκτες και προπονητή. Άλλωστε, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματά της, αναδεικνύουν την δυναμική της και την κατατάσσουν σε μία από τις υπολογίσιμες δυνάμεις στο θεσμό. Θυμίζω έχει νικήσει τις ΓΓΑ (3-0), Βήμα (2-1), Novasport FM (5-3), έχει αναδειχθεί ισόπαλη με το Action 24 (2-2) και έχει ηττηθεί από τη Nova (3-2).
Για τον ALPHA αγωνίστηκαν οι: Γιατζόγλου, Βλάχος, Τσιριγώτης, Χαρίσης, Δ. Τσίγκας, Ρουμελιώτης, Μοιρούλης, Μοσχίδης, Σ. Τσίγκας, Ανδρικόπουλος, Παπαϊωάννου (βασική 11άδα), Σαββόπουλος, Χρηστάκος, Αναπλιώτης, Φυσάκης, Κουβέλης, Κουρδής.
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: ΑΝΤ1 – Βήμα 3-1, Eurosport - Γ.Γ.Α. 0-3, Πήγασος - NovaSport FM 5-3, Πράσινη – Σ.Ε.Η. 1-5, Champions Team 96 - Action 24 0-3.


Βαθμολογία - Κανονική Περίοδος 2014-15

Ομάδα
Α
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθμοί
1.
Nova
5
5
0
0
19 - 7
15
2.
ΑΝΤ1
5
4
0
1
12 - 4
12
3.
Σ.Ε.Η.
5
3
1
1
14 - 6
10
4.
Πήγασος
5
3
1
1
14 - 9
10
5.
Eurosport
5
2
2
1
9 - 8
8
6.
Action 24
5
2
1
2
7 - 7
7
7.
Πράσινη
5
2
1
2
8 - 14
7
8.
Alpha
4
2
0
2
4 - 4
6
9.
Γ.Γ.Α.
5
2
0
3
7 - 7
6
10.
Novasport FM
5
1
0
4
9 - 15
3
11.
Βήμα FM-ΝΕΑ
4
0
0
4
5 - 14
0
12.
Champions Team 96
5
0
0
5
0 - 13
0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου